Aftener med indhold

Onsdag d. 19. april 2023, kl. 19:00
Egebæksvang Kirke
Marianne Aagaard

”KVINDESTEMMER, KVINDEROLLER OG KVINDE­ HISTORIER I DEN TIDLIGE KRISTENDOM”

Onsdag den 19. april 2023 kl. 19.00 i Egebæksvang Kirke

Foredragsholder er Marianne Aagaard Skovmand, Ph.d. og cand.theol., sognepræst, forfatter og foredrags- holder

Marianne Aagaard Skovmand er forfat- ter til bogen ”De skjulte ledere”, der handler om kvinderne i den tidlige kristendom.

I foredraget fortæller hun ud fra den nyeste forskning om kvindernes rolle og betydning i den tidlige kristendom. Kvinder havde langt større betydning, end man hidtil har haft øje for.

Det gælder Jesu tolv mandlige disciple. Der var snarere tale om en større gruppe, hvor begge køn var repræsenteret. Og så bør Maria Magdalene, der jo fik et evangelium opkaldt efter sig, betragtes som en slags chefdiscipel på linje med disciplen Peter. Og Jesu mor Maria blev i den tidlige kristendom æret som præst og med en autoritet, der langt overgik mændenes. Og måske har Paulus aldrig sagt, at kvinder skal tie i forsamlinger. Det fremgår med al tydelighed af hans breve, at han arbejdede godt sammen med kvinder.