Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Læsekreds - Valérie Perrin: Vand til blomster

Dato
Torsdag d. 26. januar 2023, kl. 17:15

26 Januar 2023

Roman om livets store og små spørgsmål, og om at turde tro på lykken.

’Hvad gør man med livet, når det, som er selve livet bliver taget fra en ?’  

Violette Toussaint er ledvogter ved en jernbaneovergang sammen med sin mand Philippe. Philippe er meget arbejdssky og går mere op i sig selv, sit smukke ydre, og alle sine elskerinder. Hver dag kører han sin vej efter morgenmaden og vender først hjem om aftenen på sin motorcykel, mens Violette tager sig af alt det hjemlige, passer bommene, og tager sig af deres højtelskede datter Léonine. 

Sasha er kirkegårdspasser på Brancion-en-Chalon i Bourgogne. Violette møder Sasha efter en dybt tragisk og meningsløs ulykke, der forandrer alt for Violette. Da jernbanebommen automatiseres og Sasha går på pension får Violette og Philippe jobbet som kirkegårdspassere. Kort tid efter forsvinder Philippe ud af hendes liv. Men hvordan?

Violette nyder haven og passer kirkegården. Efterhånden får hun et nært forhold til præsten Cedric, bedemændene Lucchini-brødrene og de tre gravere Nono, Gaston og Elvis. Flere gange om dagen kigger de ind i Violettes køkken for at få sig en kop kaffe og en snak, ligesom mange af de lokale kommer forbi for at få en kop eller et glas. Violettes dør er altid åben. Violette har fundet fred gennem arbejdet på sin kirkegård, hvor hun våger over levende og døde. Hun kender alle de døde og har nedskrevet alt fra hver af de begravelser hun har været med til. 

’En tidlig morgen banker en fremmed på Violettes dør med sin mors aske og en anmodning, der kommer til at ændre Violettes stille liv for altid’.