Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Læsekreds efteråret 2022

Dato
Torsdag d. 8. december 2022, Kl. 17:15 til kl. 19:00
Sted
Mørdrup Kirke

Roman om Mumbais slum. Magtmisbrug og korruption spænder ben for ethvert initiativ. Om at overleve dag efter dag og samtidig at være mennesker, som alle andre med håb og drømme for fremtiden .

’På en betonmur, der omkranser slumbebyggelsen Annawadi i Mumbai reklameres der for gulvfliser med sloganet ’For evigt smukke’.

Fattigdommen er et livsvilkår i slumbyen Annawadi ved Airport Road i Mumbai. Midaldrende Asha er dronning af slummen og unge Abdul lever af at videresælge de riges afffald. Begge vil de frem i verden. De vil have del i Indiens nye rigdom, og kæmper begge på hver sin måde. Asha vil have magt koste hvad det vil, og Abdul drømmer om en hustru, der kan holde lugten af ham ud.

Bestikkelse er vejen frem. Det anvendes overfor tjenestemænd, der betragter det som en del af lønnen. Bestikkelse kan give særlige rettigheder til at samle affald i lukrative områder, samt holde politiet på afstand.

Det lykkes en af slummens beboere, Manju, at få eksamen som lærer, men fastansættelse på en kommuneskole er udelukket, fordi det ikke er muligt at skaffe de store summer, der skal til for at bestikke skoleforvaltningens tjenstemænd.

For Abdul kommer der mere end en tragedie på tværs af alle fremtidsplaner og håb. Abduls nabo, den etbenede Fatima, sætter ild til sig selv og skyder skylden på Abduls familie, fordi de har mere held med affaldssorteringen end hun har.

Hvad sker der når menneskelige ambitioner, mod og håb konfronteres med en omskiftelig og tumultarisk  moderne virkelighed, - og når to familier som kun bor adskilt af tynde vægge får magten til at afgøre hinandens skæbne.