Læsekreds efteråret 2022

Torsdag d. 27. oktober 2022, Kl. 17:15 til kl. 19:00
Mørdrup Kirke

Roman om opvækst i en dysfunktionel familie  – omsorgssvigt, alkoholmisbrug, traumer, fortrængninger 0g kompleks søskendekærlighed.

Hvert år holder familien, bestående af mor, far samt tre drenge, ferie på en ødegård i Sverige. Deres tre drenge er - Nils, Benjamin og Pierre.

Drengene er meget overladt til sig selv. Dagene gå rmed at lege på klipperne, badning i søen og at gå på opdagelse i skoven. Der er ikke megen omsorg fra forældrenes side. De ynder at sidde ved søen, drikke alkohol, og tilsyneladende nyde hinandens selskab mere end børnenes. Faren kan dog godt finde på at give drengene nogle udfordringer, som f.eks. at svømme om kap i søen,- de kan næsten ikke klare turen og da de kommer i land, fuldstændig udmattede, er forældrene gået ind, som om de helt har glemt dem.

En sommer, sker der en voldsom ulykke, som gør at familien holder op med at komme på ødegården. Der bliver aldrig sidenhen talt om ulykken ,- en kollektiv fortrængning, som får familiens tre drenge til at vokse op med huller i hukommelsen og fordrejede erindringer.

Tyve år senere kører de nu tre voksne brødre sammen til Sverige, for at gense ødegården. Med sig har de deres mors aske i en urne. Det var hendes sidste ønske, at asken skulle spredes ved søen nedenfor ødegården. Brødrene er som fremmede for hinanden, men de bader, går i sauna og efterhånden dukker fortrængte erindringer op til overfladen. Brødrene husker ikke det samme, selvom de var det samme sted på samme tid. Barndommen har påvirket dem på forskellig måde.

Men hvad var det der skete, som gjorde, at de aldrig tog tilbage. Noget, de aldrig har talt om. De tre brødre har meget forskellige erindringer om den sidste skelsættende sommer, om deres forældre, og om det, der fik alt til at gå i stykker.