Koncert- Nytårsjazz med Marie Kynne

Mørdrup Kirke, Vestermarken 2, 3060 Espergærde
Marie Kynne

Nytårsjazz I Mørdrup Kirke

MARIA KYNNE er kvinden bag Åndelige Sange. Med sig har hun en særdeles kompetent jazzkvartet: Peter Rosendal (p), Flemming Agerskov (trp/flg.h.), Kaspar Vadsholt (b) og Jonas Johansen (dr).

Maria Kynne er en erfaren sangerinde og komponist. Hun har arbejdet med kirkemusik i mange forskellige udtryk, fra powerfuld gospel til fælles salmesang. I samarbejde med salmeforfattere som Iben Krogsdal og Simon Grotrian har Maria udforsket et mere moderne melodisk udtryk til salmer, og det er de erfaringer, hun tager med ind i et nyt kunstnerisk solistisk udspil: Åndelige Sange.

Musikken bevæger sig mellem det umiddelbare, kraftfulde og udadvendte til det beherskede og indadvendte, og udfoldes mellem traditionel opbygning og frie improvisatoriske passager. I marts 2022 udgav Maria Kynne albummet “Åndelige Sange” på det velrenommerede pladeselskab Exlibris. Albummet fik gode anmeldelser bla. i magasinet JazzSpecial.