Skabelsesgudstjeneste med efterfølgende høstmarked

Søndag d. 2. oktober 2022, Kl. 10:00 til kl. 13:30
Mørdrup Kirke, Vestermarken 2, 3060 Espergærde
Ea Hvitnov & Kirstine Arendt

”Livgivende Gud, Led vores fødder, så vores aftryk på denne jord bliver skånsomme. Lad os indse, at vi indgår i en helhed med alt levende på denne smukke perle i universets uendelighed.

Amen”

Sådan kunne en bøn ved en skabelsesgudstjeneste lyde. En skabelsesgudstjeneste har som omdrejningspunkt taknemmelighed over den både for- og vidunderlige natur vi som mennesker er del af og som vi har et særligt ansvar for at værne om. Gudstjenesten finder sted i den periode af kirkeåret, der kaldes skabelsestiden. Ideen til skabelsestiden stammer fra nu afdøde økumeniske Patriark Dimitrios I, der i 1989 foreslog at have en tid i kirkeåret særligt til ”taksigelse for den enorme gave, skabningen er, og til forbønner for dens opretholdelse og heling”. Mange kirkesamfund har taget ideen til sig, og derfor sætter kirker rundt omkring i Danmark, og mange andre steder i resten af verden, i denne periode (1. sep.-4- okt.) særligt fokus på Guds skaberværk. Således også Mørdrup kirke.

Efter gudstjenesten vil der være et lille høstmarked med salg af frugt, lopper, te/kaffe, kage, sandwich og drikkevarer. Alle indtægter går til kirkens menighedspleje med særligt henblik på den julehjælp, som i år vil være hårdt tiltrængt i mange familier.